A Vakok Iskoláját és a vak gyermekeket támogató „Szól a szív …” Alapítvány negyedszer szervezte meg a már hagyományossá vált „Mesés éjszakát”. Az alapítvány a lelkes pedagógus kollégák, önkéntesek segítségével a „Mesés éjszaka” hétvégéjén a szabadidő hasznos eltöltésére egyéb programokkal is készült:

  • Április 12-én, péntek délutánra mesterséfet hívtunk, aki egészséges, újszerű, ám nagyon finom ízekkel lepte meg a gyerekeket.
  • Péntek estére disco várta a diákokat.
  • Április 13-án, szombat délután abakuszversenyre, flipperversenyre és csokoládé öntésre vártuk az érdeklődőket, melyek után díjkiosztásra és Nagy Róbert 8. osztályos tanulónk születésnapi ünneplésére került sor. Este egész éjszakán át tartó felolvasás kezdődött.

Kocsis Bálint mesterséf, az Emocionális Gasztronómia nagykövete újabb ismeretekkel gyarapította tudásunkat az egészséges táplálkozás területén. Az előételként tálalt lencsesaláta magos kenyérrel, új ízekkel ajándékozott meg bennünket. A főételként fogyasztott, húsmentes mentás gersli illata,  íze és színvilága páratlan élménnyel szolgált. Az „agglegény desszert” (tejbegríz újragondolva) valamennyi résztvevő szívét megnyerte. A csapat repetáért kocogtatta a tányért.

Abakusz verseny

Az abakusz versenyre 15 tanuló jelentkezett az általános iskolából. A résztvevők gyors számolásban és a négy alapművelet pontos elvégzésében mérték össze tudásukat egész számokkal és tizedes törtekkel egyaránt.

I. helyezés: Lux Levente 6. osztály
II. helyezés: Gál Bence 5. osztály
III. helyezés: Bácsi Ráhel 6. osztály
Különdíj: Bertus Norbert 5. osztály

Flipper verseny

A flipper versenyre bárki jelentkezhetett. A flipper játékot számítógépen játszották a gyerekek: Három golyó segítségével minél több pontot kellett elérni úgy, hogy a flipper karjait a billentyűzet gombjaival mozgatták és nem engedték leesni a golyót. Az nyert, aki a legtöbb pontot szerezte.
25 lelkes diák indult a megmérettetésen, ahol az első helyezett Radomszki Bálint, második Beri Mercédesz, a harmadik pedig Csényi Márk lett.

Csokoládé öntés
A csokoládé öntés során a tankonyhában csokoládéból készült sakkfigurákat készítettek a diákok nagy élvezettel. A feladatvégzés egyenként történt a csokoládé tördelésétől a főzésen át a formába öntésig.
Mesés éjszaka

A nap fénypontja a várva várt „Mesés éjszaka volt. A gyerekek hálózsákkal, pizsamában érkeztek az iskola tornatermébe és ott hallgatták az egymást fél óránként váltó felolvasók – kollégák és szülők – történeteit.
10 és 11 óra között  a már hagyományos kakaó- és kalácsparti erejéig megszakítottuk a mesehallgatást, ami aztán hajnali 5-ig folytatódott, míg az utolsó gyerkőcöt is elnyomta az álom.

Többek között magyar népmesék, Brumi újabb kalandjai, Süni és barátai, a Mézga család és Lázár Ervin meséi elevenedtek meg, de egy tanulónk saját meséje is elhangzott az éjszaka folyamán.

Ismét nagy sikert aratott a rendezvény, melyre ezúttal 35 “hallgató” és 14 felolvasó érkezett.
A visszajelzések alapján a hétvége nagy örömet szerzett valamennyi résztvevőnek.