2015. július 5-19. tartó dunakiliti táborunk összesen 26 látássérült gyermek és fiatal részvételével zajlott. Köszönhetően a remek időnek, végig túráztunk gyalogosan, kerékpárral, kenuzva, ki-ki állóképessége szerinti mértékben. A leglelkesebbek szlovákiai, ausztriai kerékpártúrákra is vállalkoztak. Hosszabb utak idején az „otthon” maradottakkal a közeli kristálytiszta szabadstrandra mentünk, ahol mindegyikük remekül érezte magát.

Néhányan vadkempingezéssel összekötött horgászattal is megpróbálkoztak.
Sétáink során megismerkedtünk megfogható állatokkal, és növényekkel is. A folyóparti gyógynövényekből teát főztünk.
Hála a falubelieknek, évről-évre meglátogatunk egy mezőgazdasággal foglalkozó családot, ahol kis- és nagy háziállatok – csibétől a tehénig – simogatására van lehetőségünk, némi kerti munkába is besegíthetünk, idén például borsószedésben és –fejtésben jeleskedtek a gyerekek.
Egyik este szintén a falusiak kemencés sütést, gulyásfőzést, ezzel egybekötött – valóban érdekes – falumúzeum látogatást szerveztek, melyet a jelenlevő zenész fiataljaink rögtönzött műsorral háláltak meg. Zöldséggel, gyümölccsel, lekvárral is elláttak minket, fagylaltozni hívták meg az egész társaságot, vége-hossza nem volt az adományoknak. Köszönet érte!

Néhány érdeklődő fiatallal egy Bőny melletti szélturbinába is ellátogathattunk, ahol a Magyar Szélenergia Társaság elnöke beszélt a létesítményről. Többször sütöttünk, főztünk szabadtűzön.
Holland önkéntesünknek köszönhetően – aki egyébként már harmadik éve jön velünk – az angol nyelvet is gyakoroltuk.
Táborunk jó alkalom arra, hogy az egyébként egymástól távol élő és tanuló fiatalok találkozzanak egymással, a nagyobbak a kisebbeket segíthetik, megoszthatják tapasztalataikat.
A szállás faházban, illetve igény szerint sátorban volt, étkezést napi négyszer biztosítottunk, melyet részben mi készítettünk, részben a közeli étteremből szállítottuk.

Szegedi Ádám táborvezető

A tábor megvalósulásához a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata 130.000,- Ft-tal járult hozzá.
Dunakiliti tábor 2015 Szól a szív...Alapítvány