Sokéves hagyomány a Vakok Iskolájában, hogy a Nőnap közeledtével az általános iskola fiú tanulói köszöntik a lányokat, és tiszteletüket, köszönetüket fejezik ki csekély ajándék mellett iskolánk női dolgozóinak is. Március 6-án már a kora reggeli órákban zenés ébresztővel és a reggeli, kollégiumban történő felszolgálásával kedveskedtek a fiúk lány társaiknak. A köszöntés az osztálytermekben folytatódott, ahol az első óra előtt a csoportok fiú tanulói átadták ajándékaikat a lányoknak, valamint a délelőtt folyamán az őket tanító tanárnőknek és az iskola más női dolgozóinak. Az ajándékok beszerzésében a “Szól a szív” Alapítvány nyújtott anyagi segítséget, melyet ezúton is köszönünk.

Vakok iskolájában Lánynap 2014 márciusában

Vakok iskolájában Lánynap 2014 márciusában

A délután folyamán a díszteremben zajlottak a programok. Elsőként hagyományosan különböző műsorszámokkal (éneklés, zenélés, versmondás, tréfás jelenetek előadása) köszöntötték és szórakoztatták a fellépő fiúk az ünnepelteket. Ezt követően az értékes fődíj és a sok-sok ajándék kisorsolásában izgulhattunk a tombolahúzás során. A rengeteg nyeremény kihúzását követően tanulóink két program közül választhattak; a díszteremben csapatokba verődve műveltségi vetélkedőn, a tornateremben játékos sportversenyeken vehettek részt az érdeklődő diákok. Természetesen a nyeremények sem maradtak el; édességekkel, sportsapkákkal, pólókkal jutalmaztuk a résztvevőket.

Lánynap 2014 március Vakok Iskolája

Lánynap 2014 március Vakok Iskolája

A vacsorát követően az est zárásaként pedig zenés-táncos mulatságot rendeztünk. Programunkat este nyolc órakor zártuk. A visszajelzések alapján rendezvényünk tetszett a résztvevőknek, nagy érdeklődés és elégedettség övezte a délutáni és esti programjainkat. A programok megvalósításához a “Szól a szív …” Alapítvány járult hozzá a diákönkormányzatnak nyújtott segítséggel, melyet ezúton is köszönünk.
Takács Attila