A 2013/14-es tanév vers- és prózamondó versenyét április 3-án délután tartottuk. A nagy számú jelentkezés miatt- ami már szinte hagyomány- két részre kellett osztani a szereplőket, annak ellenére is, hogy igen sajnálatos módon a felső tagozatról kevesen, a szakiskolából pedig már senki nem akarta megméretni magát.

A kisebbek még aktívabbak, amit az is mutat, hogy az óvodából viszont szinte mindenki itt volt.

Nagy öröm volt látni az alkalmat megtisztelő öltözetben megjelent gyerekeket, és meghallgatni az izgalommal és várakozással elmondott verseket, meséket. A zsűri véleménye szerint is igen színvonalas és sokszínű volt a verseny, látszott a gyerekeken, hogy alaposan felkészültek, sokat dolgoztak a produkciókon. A repertoáron szerepeltek vidám és komolyabb versek, valamint akár több oldalas mesék is. A sikerhez többnyire hozzájárultak a gyerekeket tanító magyar tanárok, nevelőtanárok valamint a szülők is.

Bár mindenki nagyon jól szerepelt, az árnyalatnyi különbségeket értékelve osztotta ki a zsűri a helyezéseket. A korcsoportokon belül széles volt a képességek skálája is, amit természetesen szintén figyelembe vettek. Több különdíj is gazdára talált, illetve minden szereplőt egy pici apró ajándékkal bocsátottunk útjára. Az ajándékok között többnyire mesét, vagy zenét tartalmazó CD-k, édességek szerepeltek, de idén -egy különleges CD-vel leptük meg a gyerekeket, amelyre a kollégáink olvasták fel a saját kedvenc meséiket, verseiket.

Összességében elmondható, hogy egy kellemes, kulturális élményekben gazdag délutánt tölthettünk el a Nádort teremben.

Rostás Rita