A tábor a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósult meg.

A tábor helyszíne – az idei évben Nagymaros – segítségünkre volt abban, hogy az ott töltött idő jókedvű, alkotást inspiráló együttlét lehessen
A tevékenység legfontosabb eleme az egyforma méretű edények korongozása, és az esztétikus fülezés megtanulása volt. A tábori munkák során kipróbáltunk a fazekas agyagon kívül három más minőségű és tulajdonságú agyagot is. Ez jelentős tapasztalat volt.
Ebből a samottos agyagból közös munkával készítettünk egy nagyméretű kerti kaspót. A közös munka eredménye nem csak látványos, hanem a közöttünk lévő kohéziót is növelte.

Az agyagozás mellet eljutottunk Verőcére Gorka Géza keramikus művész házába, műhelyébe, ahol megtekintettük a művész hagyatékát. Többször gyönyörködtünk a Duna part szépségében is. Meglátogattuk a helyi régiség kereskedőt, ahol érdekes fazekas edényeket láttunk, valamint a svábház gyűjteményét is megnéztük.

Színesítette az alkotás lehetőségeit, a kollégánk, Szőke Márti által vezetett  origami délutánok, ahol bonyolult hajtogatási technikákkal, nagyon szép művek születtek, és vasárnap délután egy meghívott illusztrátor által vezetett rajztanulás is.
Az együtt töltött idő emberileg is formált mindannyiunkat. A fiataloknak lehetőségük volt a napi tevékenységeken keresztül belekóstolni a „felnőtt lét” ízeibe is. Például az agyagon kívül dagasztottunk és sütöttünk kenyeret. Reggelit, vacsorát közösen készítettük, gyerekek felváltva szorgoskodtak a konyhában.

A tábort jó hangulatú kerti sütögetéssel, tábortűzzel zártuk.
Gáspár Gabriella