Tisztelt „Szól a szív…” Alapítvány!
Tisztelt Kuratórium!

Alulírott, Bíró Csaba, mint a Látássérültek Szakiskolája Sütőipari és gyorspékségi munkás szakjának vezetője ezúton kívánok a kapott támogatással elszámolni:
A támogatási kérelmünkben nevesített, látássérültekre adaptált ipari mérleg műhelyünkbe, annak vételárának kifizetését követő egy héten belül megérkezett.
A mérleg szakszerű használatára az EMALOG Kft. telephelyén jómagam be lettem tanítva, és fel lettem készítve arra, hogy az esetleges hibákat észleljem, rögzítsem és továbbítsam a gyártó felé.
A mérleg egy prototípus, az adaptált feladómérlegek fejlesztésének első állomása, amelyet remélhetőleg további fejlesztések követnek majd.
A diákok a mérleget, beüzemelés után azonnal használatba vették – mind a vak, mind az aliglátó, gyengénlátó tanulók nagy biztonsággal kezelik az eszközt.
Elsősorban négy diák mindennapi munkáját könnyíti meg a munkaeszköz, amely nélkül a mérés-feladás művelete igen nehézkesen, csak asszisztencia igénybevétele mellett lenne lehetséges.

Pék képzés látássérülteknek, mérleg használata

Műhelyünk – felbuzdulva a kezdeti sikereken – tervezi újabb beszélő-óriás kijelzős mérlegek beszerzését, amely projekthez az
EMALOG Kft-t megnyertük fejlesztő-partnerünknek. A források előteremtésére megtettük a kezdeti lépéseket, támogatóink között tudhatunk, – a „Szól a szív…” Alapítvány mellett – ismert pékeket, közéleti szereplőket, civil szervezeteket is.
Ezúton is köszönjük, hogy szervezetük meglátta a pályázati célban a lehetőséget, és elsőként állt be a fejlesztés mögé.

Budapest, 2018. december 7.

Köszönettel,
Bíró Csaba gyógypedagógus-szakoktató