A Vakok Iskolájában idén április 11-én József Attila születésének napján rendeztük meg a szavaló versenyt, ami, mint mindig most is két részből állt, a kicsik és a nagyok versenyéből.
A zsűri négy tagú volt, mindkét versenyrészben a zsűri elnöke Varró Andrea irodalmat tanító tanárnő volt, további zsűritagok: Péceli Edit, Majoros Katalin, Szemerei Éva, Szücs Jánosné tanárnők, valamint a végére helyettesként beugró Báthori Adél kollégiumi intézményegység vezető voltak.

A kicsik versenyében külön kerültek értékelésre az óvodából érkezettek, így az első helyezett: Jankoff Attila lett, a második: Hegyesi Szabolcs, a harmadik holtversenyben: Mrsán Karolina és Csóka Nikolasz. A „B” tagozatosok külön díjat kaptak és nagyon örültünk neki, hogy részt vettek a szavalóversenyen így őket is jobban megismerhettük, és azokat az alternatív technikákat, amivel ők is tudnak verset mondani. Az általános iskola alsós versenyén első lett: Gál Bence és Plinyi Ivett 2-t2 osztály tanulói, második lett: Kósa Dorina (t3-5osztály) és harmadik Kovács Dzsesszika (3-4 osztály), külön díjat kapott Tepsis Evelin!

A nagyok versenyén is nagy volt az izgalom, de végül az első helyet két igencsak jó produkció nyerte el: Nagy Dániel Petőfi Sándor Szeget szeggel és Szarka Júlia Petőfi Sándor Arany Lacinak című verseket nagy átéléssel, szép hangsúlyozással adták elő. Második lett: a szakiskolás Pustianu Paul és a készségfejlesztős Urbán Vendel, a harmadik helyezést szintén holtversenyben Zachár Daniella és Mihucz Eszter nyerték. Szintén sok különdíjas lett: Papp Alfonz, Tóth Dániel, Novák Enikő és Tóth Gábor Csaba kaptak külön elismerést a színpadon nyújtott teljesítményükért.

Egyetlen résztvevő sem ment el üres kézzel, hiszen a Szól a Szív Alapítvány támogatásából mindenkinek jutott egy kis csokoládé, a sok-sok készülésért. Köszönjük a tanároknak a felkészítést, a zsűrinek a zsűrizést, és a Szól a Szív Alapítványnak köszönjük a támogatást!

Abloczy-Domonkos Eszter