Idén nyáron is egy élményekben és programokban gazdag hetet tölthettünk iskolánk tanulóival a soltvadkerti Zuglói Gyermektáborban.

A július 23-30. közötti turnusban a Kaffka Margit, az Arany János és a Móra Ferenc Általános Iskola diákjaival együtt táboroztunk összesen 22 fővel (16 gyerek, 6 felnőtt). A programjaink egy része a többi iskolával közösen zajlott. A hét fő programjai között volt a vasárnapi tábornyitó, a hétfői filmvetítés, a szerdai karaoke, a pénteki disco, a szombati táborzáró ünnepség és a tábortűz. A hét során tartott vetélkedők közül kiemelhető a kedd esti „Ének-zene vetélkedő”, ami szintén mind a négy altábor részvételével zajlott, ezen a mi iskolánk lett az első helyezett. Csütörtök délelőtt ismételten lehetőségünk volt kipróbálni a légpuskával lövést, amit a gyerekek nagy lelkesedéssel vártak. Szintén csütörtökön rendezték a tábori sakkversenyt, melyen a többi iskola diákjaival versenyezve két tanulónk is indult, egyikük végül második helyezést ért el.

A tábor témája idén az ókori világ hét csodája volt, minden nap más-más csodával ismerkedtünk meg, és ezekkel kapcsolatban kellett különféle feladatokat teljesítenünk. A gyerekek nagyon élvezték ezt, és az élményen kívül sok új ismerettel is bővíthették tudásukat.
A tábor szervezői által tartott alapprogramok mellett a saját altáborunkon belül is szerveztünk különféle vetélkedőket (zenei, ügyességi) a gyerekeknek. Csütörtök délután tartottuk a Ki mit tud?-ot, amire nagy lelkesedéssel jelentkeztek és készültek a gyerekek egyéni és csoportos produkciókkal egyaránt.

Szerdán délelőtt megrendeztük a velünk táborozó iskolák diákjai számára a Láthatatlan vetélkedőt, ahol a hat induló csapatnak hat különféle állomáson kellett bekötött szemmel tájékozódási, ügyességi, önkiszolgálási feladatokat végezniük. A versenynek pozitív visszajelzése volt mind a diákok, mind tanáraik részéről. A vetélkedő állomásait később 3 csapatba osztva a mi tanulóink is teljesítették. Nagy sikere volt a csörgőlabda-bajnokságnak is, ahol a látó gyerekek csapatai kipróbálhatták ezt a sportot, természetesen lefedett szemmel.
Évek óta hagyománynak számít, hogy a tábor alatt ellátogatunk a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdába. Idén ezt ismét lovaskocsizással egybekötve tettük meg pénteken délután, a gyerekek mindkettőt nagyon várták.

A strandolásra a váltakozó időjárás miatt sajnos nem minden nap volt lehetőségünk. A tábor elején még fürödhettünk a Vadkerti-tóban, a tábor utolsó napjaiban pedig a tó partján piknikeztünk, a víz szélén sétáltunk, valamint homokvárépítéssel töltöttük az időt.
A tábor egy hete végig jó hangulatban, sok nevetéssel telt. A gyerekek egytől egyik sok új élménnyel gazdagodva térhettek haza.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft-nek, hogy idén is lehetővé tették diákjaink a kedvezményes tábordíj fizetését!

Köszönjük a „Szól a Szív…” Alapítványnak, hogy az egyéni és a csoportos pályázatokon nyújtott támogatásával hozzájárult a táborozásunk költségeihez!

Romanek Anita